Spaanse aardappelpuree met geroosterde garnalen en walnoten
20 min bereidingstijd
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak ook fijn. Snipper de sjalot.
- Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, de rode peper en de helft van de knoflook. Leg de garnalen op de bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven in 10 minuten gaar.
- Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Fruit de sjalot met de rest van de knoflook 2 minuten.
- Schep de gefruite sjalot en knoflook door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de aardappelpuree op 4 borden en verdeel er de geroosterde garnalen en de walnoten over.
- Tip: Marineer de garnalen met de rode peper, knoflook en olijfolie een paar uur voor een extra lekkere smaak.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 460 kcal
- 29 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 27 g koolhydraten
- 19 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen